sâm. mai 18th, 2024

Smartwatch-urile sunt din ce în ce mai populare în România, dar și în afara țării. Acestea sunt niște ceasuri digitale care se pot conecta la telefoane sau la anumite rețele wireless și care beneficiază de anumite facilități.

Unele din acele facilități sunt: supravegherea sănătății, supravegherea somnului, nr de pași etc., conectarea la rețelele sociale, poți vedea notificările care le primești, să răspunzi la telefon, la mesaje etc. Acestea au multe facilități de care poți profita în momentul achiziționării unui smartwach.

Cu ajutorul acestor smarthwatch-uri poți să achiți anumite plăți la supermarket, conectându-se la Google Pay sau Apple Pay. Tot cu aceste smartwatch-uri poți controla anumite lucruri din casă. De exemplu, ai uitat lumina aprinsă, poți să o stingi cu ajutorul smartwatch-ului.

Ce avantaje și dezavantaje are un smartwatch

Avantajele pe care smarthwatch-ul le are sunt următoarele:

  • Supravegherea sănătății – această funcție este de folos oricui, dar mai ales persoanelor care vor să aibă grijă de sănătatea lor și să își monitorizeze ritmul cardiac, numărul de pași pe care i-a făcut și caloriile arse.
  • Conectivitatea – cu ajutorul unui smartwatch nu vei putea pierde nimic din ce se întâmplă pe online. Aproape toate notificările de pe telefon îți vor veni și pe smarthwatch. Astfel, vei putea rămâne conectat la internet.
  • Funcții suplimentare – acestea oferă multe funcții suplimentare pentru a-ți ușura viața. Aceste funcții sunt plățile mobile, accesul la rețelele sociale și la internet și multe alte funcții de care poți beneficia și profita.
  • Confortul pe care îl oferă – acestea sunt purtate în locul unui ceas, iar primind toate notificările pe el, nu este nevoie să-ți iei telefonul pentru a le verifica.

Dezavantajele pe care smarthwatch-ul le are sunt:

  • Prețul – acestea sunt destul de costisitoare și nu toată lumea și le permite.
  • Trebuie să fie conectate mereu la telefon – este un dezavantaj dacă ți se descarc bateria telefonului sau nu ai semnal pentru a te putea conecta.
  • Probleme cu confidențialitatea – aceste dispozitive pot să fie vulnerabile și furtul de date să se desfășoare foarte ușor.
  • Viața bateriei – smartwatch-urile trebuie să fie încărcate, cât de frecvent posibil.

Control asupra telefonului mobil

Smartwatch-urile sunt conectate la telefon. Ceea ce înseamnă că primesc fiecare notificare pe care o primești pe telefon. Iar acest lucru poate să fie benefic și eficient. În momentul în care nu poți să iei telefonul în mână, poți să vezi notificările pe smarthwatch.

Poate ești la sală, conduci sau ești în mijlocul unei întâlniri și nu poți să-ți verifici telefonul pentru a vedea ce mesaje ai primit, astfel, te uiți pe smarthwatch. În timp ce ești la sală poți să-ți monitorizezi ritmul cardiac și mai multe lucruri, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Acestea sunt conectate și la rețelele tale sociale. Poți primi, pe lângă notificări, apeluri, mesaje, poți să-ți instalezi anumite aplicații. Un smartwatch îți ușurează mult viața prin aceste facilități pe care ți le pune la dispoziție. Acestea oferă o ușurință de a păstra legătura cu cei dragi sau cu colegii de la muncă.

Prin conectarea smarthwatch-ului la telefon, nu poți să lipsești din mediul online și ești mereu la curent cu ce se întâmplă nou. Vrei să rămâi informat chiar și în momentul în care nu poți să-ți iei telefon în mână, așa că te folosești de smarthwatch.

Acesta este un dispozitiv eficient, cu multe facilități de care poți beneficia dacă achiziționezi un smarthwatch. Este unul din cele mai vândute produse digitale din România. Acesta fiind iubit de persoanele care sunt foarte ocupate sau de oamenii care vor să aibă un stil de viață sănătos.

Cu ajutorul smarthwatch-ului poți să faci sport mult mai des pentru a-ți monitoriza sănătatea. Cel mai mare dezavantaj este prețul costisitor care îi face pe oameni să nu-l mai cumpere.