Ce presupune tehnica de curbare sticlă și de ce este aceasta eficientă pentru decorațiuni și amenajări interioare?

Ce presupune tehnica de curbare sticlă și de ce este aceasta eficientă pentru decorațiuni și amenajări interioare?

Tehnica a avansat foarte mult în ultimii ani. Acum, curbarea sticlei este posibilă prin deformare plastică sub efectul temperaturii înalte, iar întregul proces, care include atât încălzirea, cât și răcirea ei, se realizează după anumite grafice prestabilite. Tehnica de curbare sticlă este eficientă si totodată modernă, conferind un aspect extrem de plăcut și de „futurist” construcțiilor, atât la nivel exterior, cât și în interior.

Curbarea sticlei – tipuri, caracteristici, avantaje

Specialiștii care lucrează în acest domeniu au misiunea de a seta atent curbele de încalzire și de răcire a sticlei, astfel încât să obțină curbura proiectată și să mențină caracteristicile sticlei la parametri inițiali, aceste caracteristici incluzând duritatea, deformarea imaginii, dar și transparența.

Mai mult decât atât, producția sticlei curbate depinde de mai mulți factori care relaționează între ei și includ: tipul și calitatea sticlei, dimensiune, unghi de curbare, tipul de curbare, raza de curbare, grosimea sticlei, precum și materialul matriței.

Mai multe tipuri de sticlă – sticlă clară, sticlă ornamentală, sticlă colorată în masă, sticlă reflexivă, sticla Low-E – pot fi supuse curbării. Tehnica curbării include două moduri, și anume gravitațional și forțat, iar pentru a obține razele necesare se realizează matrițe specifice pentru fiecare proiect.

Curbarea sticlei se poate face în funcție de matriță și de necesitățile clientului, astfel că această curbare poate fi conică, sferică, parabolică, artistică sau cilindrică, iar în continuarea cilindrului vor fi părți drepte.

Aplicațiile pentru sticla curbată

În materie de design modern, creatorii caută materiale noi și forme atipice, ceea ce înseamnă că sticla își găsește aplicații în mai multe domenii. Așadar, sticla curbată este ideală pentru aplicații arhitecturale exterioare, cu sticlă termoizolantă curbă, dar și în crearea obiectelor de mobilier și a sub-ansamblelor de mobilier, a ușilor de sticlă, precum și a altor elemente componente ale mobilierului.

Sticla curbată este folosită și în industria publicitară, pentru a crea diferite elemente decorative, pentru a crea elemente componente pentru vitrine frigorifice și frigidere. Nu este de neglijat nici o altă aplicație pentru sticlă curbată, și anume sistemele de cabine de duș și uși din sticlă, partiționările pentru spațiile de birouri, precum și pentru uși automate, luminatoare, copertine, vitrine de magazine, pereți de tip cortină și sticlă pentru ferestre, dar și pentru uși rotative sau automate.

Pentru a calcula proiectarea și executarea unei matrițe pentru curbare cilindrică, se iau în calcul tipul și grosimea sticlei, raza de curbură, lungimea coardei și înălțimea arcului de cerc. Ceea ce înseamnă că sticla curbată își găsește din ce în ce mai mult întrebuințarea într-o societate modernă actuală, bazată pe soluții estetice moderne, pe utilizarea sticlei în diferite domenii și în diferite aplicații, de la cele personale până la cele profesionale.

Compania Glass Expert îi îndrumă pe toți cei care au nevoie de aplicații din sticlă curbată să ia în calcul acest mod foarte modern și eficient pentru a-și decora căminele, birourile, dar și pentru a-l folosi în scopul creării unei impresii de luminozitate și spațialitate.

Articolul Ce presupune tehnica de curbare sticla si de ce este aceasta eficienta pentru decoratiuni si amenajari interioare? apare prima dată pe exclusivNEWS.ro.