lun. iun. 17th, 2024

Vrei să alegi un abonament într-o sală fitness dar nu știi care este cel mai potrivit pentru tine? Există multe abonamente săli de fitness, însă trebuie să ții cont de câteva criterii importante, pentru a alege un abonament lunar sală.

Abonamente săli fitness specifice obiectivelor tale

O sală de fitness nu este doar o sală de sport. Chiar dacă majoritatea sălilor oferă o gamă mare de abonamente, există și excepții. Unele săli de sport sunt conduse de culturiști de succes. Acestea susțin în primul rând formarea culturiștilor mai tineri și antrenamente serioase pentru culturiștii adevărați. 

În principiu, nu este nimic rău în asta. Cu toate acestea, dacă îți dorești să atingi alte obiective cu antrenamentul tău, un abonament sală specializat exclusiv în creșterea musculară nu este locul potrivit pentru tine.

Oferta de abonamente săli fitness

O sală de fitness bună trebuie să ofere atât antrenamente la aparate, cât și la gantere. De asemenea, antrenamentul de anduranță și cardiovascular trebuie să facă parte din program. Multe săli oferă acum abonamente pentru antrenamente suplimentare. Acestea pot fi yoga, Pilates și alte antrenamente fitness care și-au găsit drumul cu succes în sălile de fitness. 

Unele săli oferă chiar antrenamente de arte marțiale sau de autoapărare. Chiar dacă nu intenționezi să utilizezi toate aceste oferte, o gamă mare de abonamente săli reprezintă un avantaj, deoarece îți oferă o varietate de opțiuni.

Oportunități de formare

Cât spațiu are sala de fitness? Sau care este numărul de membri, deoarece, nu vrei să vii la sală și să stai la coadă. Unii experți recomandă împărțirea numărului de membri din sală la suprafața interiorului. Un metru pătrat de persoană este considerat ideal. Problema cu acest calcul este că nu spune nimic despre câți oameni vor fi acolo în zilele în care te vei antrena. 

Cel mai bine este să alegi un abonament pentru orele la care vrei să te antrenezi. În general, impresia personală spune mai mult decât poate orice formulă de calcul. De altfel, elementele oscilante din podea previn suprasolicitarea articulațiilor în timpul antrenamentului. Așa că întreabă dacă sunt disponibile.

Antrenorul tău

Acum există mulți antrenori de fitness. De fapt, tot ce trebuie să faci este să dedici câteva weekend-uri antrenamentelor, pentru a alege cel mai optim abonament la sală. 

Valoarea unui mentorat bun

Asistența nu include doar un antrenor de calitate. Un bun maestru trebuie să aibă o discuție preliminară detaliată cu tine. Trebuie să fie vorba despre obiectivele și limitările tale personale. Pe baza acestor detalii, va fi creat un plan individual de antrenament pentru tine. 

Trainerul tău trebuie să fie acolo pentru a te ajuta la început. Este important să fii învățat cum să utilizezi corect echipamentul de fitness. De asemenea, antrenorul tău trebuie să fie disponibil pentru a răspunde la întrebări în orice moment.

Testul de performanță

Un test de performanță este un mare plus. Trebuie să arate unde te afli acum. Perspectivele pe care le obții se revarsă apoi în planul tău de antrenament personal.

Se oferă un antrenament de probă?

Fiecare sală își promovează serviciile în publicitate. Cu toate acestea, pentru a afla dacă sala de fitness își respectă promisiunile, trebuie să soliciți o sesiune de probă. Astfel, poți obține o impresie bună pentru a alege abonamente săli potrivite. 

Există o zonă sanitară?

O sală de sport bună care oferă abonamente la sală, trebuie să aibă mai multe dușuri. Acest lucru poate să nu pară atât de important la prima vedere. Poate sala este chiar aproape de casa ta. Totuși, ține cont că te vei antrena și iarna. 

Dacă după antrenament ieși afară transpirat, riști să răcești. Nu trebuie subestimată posibilitatea de a face un duș după antrenament și de a te usca. Multe săli de fitness oferă și o zonă de saună și acesta poate fi și un criteriu de selecție.

Programul de funcționare

Orele de fitness trebuie concepute astfel încât să te poți antrena acolo fără a fi nevoie să te grăbești. Mai ales dacă lucrezi mai mult sau lucrezi în ture, trebuie să ai în vedere orele de deschidere atunci când faci selecția unui abonament la sală. Vestea bună este însă că multe săli de fitness sunt deschise și seara. Același lucru este valabil și pentru weekend.

Care sunt perioadele de preaviz?

Au dispărut vremurile în care sălile de fitness puteau să-și păstreze clienții cu termene contractuale lungi. O opțiune de reziliere la sfârșitul fiecărui trimestru este acum standard. Cu toate acestea, trebuie să pui și alte întrebări în acest caz. De exemplu, ce se întâmplă dacă rămâi șomer? 

Există un drept special de reziliere? Ce zici de relocări? Nu te baza pe promisiuni verbale. Angajatul care îți garantează aceste lucruri poate să nu mai lucreze acolo în două luni. În cazul în care posibilitatea de reziliere specială nu este inclusă în termeni și condiții, aceasta poate fi inclusă ca o completare la contract.

Cât de departe este sala de fitness?

Aici depinde de perioada în care vrei să te antrenezi. Dacă mergi la sală în drum spre casă de la serviciu, distanța până la locul de muncă joacă cel mai important rol. În caz contrar, este distanța până la reședința ta. În primul caz, reține însă că s-ar putea să vrei să te antrenezi și în concediu sau vacanță. 

Totuși, mai există un aspect: după entuziasmul inițial, cu siguranță va fi o lipsă de motivație. Dacă trebuie să conduci treizeci de minute pentru a ajunge la sală, eul tău interior va folosi distanța ca argument pentru a sări peste antrenament. 

Dacă călătorești des, trebuie să alegi o sală cu mai multe filiale. În multe cazuri, un abonament este suficient pentru a te putea antrena oriunde – un lucru grozav pentru călătorii de afaceri.

Stereotipul că sălile de sport sunt doar pentru culturişti a dispărut de mult. Conștientizarea din ce în ce mai mare a beneficiilor antrenamentului fizic a dus la un număr mare de abonamente săli universale. 

Cu toate acestea, nu fiecare sală de fitness trebuie să se potrivească fiecărui client. Căutarea sălii potrivite poate dura ceva timp, dar dă roade. Așa că nu îți fie teamă să compari mai multe săli de fitness înainte de a alege un abonament lunar sală.