Cât de frumos este să iubești și să îngrijești un câine din rasa Pug

Cât de frumos este să iubești și să îngrijești un câine din rasa Pug

Câinii de talie mică sunt cei mai frumoși, cei mai afectuoși și cei mai potriviți atât pentru familiile cu copii mici, cât și pentru familiile sau persoanele singure, care își doresc un companion de încredere și, totodată, un animal foarte drăgastos.

Animăluțele care fac parte din rase de câini mici sunt foarte jucăușe, active, ușor de luat la anumite evenimente sau în anumite călătorii. Câinii mici sunt preferați de multă lume, deoarece se întrețin mult mai ușor, nu dezvoltă alergii și, deși nu oferă o protecție foarte mare, se dovedesc a fi câini de pază foarte buni. Un Pug va aduce multă satisfacție atât celor mai mici, cât și celor mai vârstnici membri ai familiei.

Câteva lucruri importante despre rasa Pug

Pug este o rasă de câini foarte apreciată de iubitorii de animale din întreaga lume, fiind văzuți ca niște jucării în miniatură, însă cu suflet și cu o mare dorință de a iubi și de a fi iubiți. Cei care doresc o femelă Pug trebuie să știe că acestea ating o greutate cuprinsă între 6 și 8 kilograme la maturitate, în timp ce masculii ating la maturitate până la 9 kilograme, fiind ușor de luat in brațe.

În ceea ce privește înălțimea, masculii ating 30-35 de centimetri, în timp ce femelele nu depășesc 25-30 de centimetri. Culorile în care pot fi găsiți câinii Pug sunt negru, argintiu, maron sau culoarea caisei. Sunt extrem de ușor de îngrijit și de dresat.

Acești câini au un temperament plăcut. În general, sunt docili, deștepți, haioși, sociabili și jucăuși, dar din când în cand pot fi și încăpățânați. Din păcate, răcesc foarte ușor. Femelele nasc până la 5 pui. Un Pug poate trăi până la 15 ani și poate înfrumuseța viața stăpânilor săi.

De unde provine câinele Pug

Originea câinilor Pug este în China, în urmă cu peste 2000 de ani. Acest câine a ajuns pe „bătrânul continent” abia în secolul al XVI-lea, odată cu schimburile comerciale între marinarii și negustorii chinezi și cei europeni. Câinii Pug au fost acceptați foarte repede în Olanda, fiind primiți și în alte țări europene, în care și-au câștigat popularitatea foarte repede.

Ce mănâncă exemplarele din rasa Pug

Hrana câinilor din rasa Pug trebuie oferită la temperatura camerei, în caz contrar aceștia vor fi expuși indigestiilor și răcelilor, precum și blocajelor intestinale. Fiindcă sunt predispuși la obezitate, acești câini trebuie hrăniti ca la carte.

Patrupedele nu trebuie lăsate să se îngrașe, chiar dacă pare că au o poftă de mâncare de necontrolat. Dacă începe să se îngrașe, este bine ca stăpânii să ia în calcul mărirea timpului alocat mișcării în aer liber și exercițiilor fizice specifice, concomitent cu ajustarea rației zilnice de hrană.

Nu se recomandă oasele fierte, oasele crude de dimensiuni mari, ci, mai degrabă, carnea tocată, legume fierte, carne de pui și curcan, paste și tăieței, iaurturi și brînză, ouă de găină, dar și hrana specială pentru câinii de talie mică, care se găsește în farmaciile veterinare sau în punctele Pet Shop.

Articolul Cat de frumos este sa iubesti si sa ingrijesti un caine din rasa Pug apare prima dată în Expert Medical.