The Business Lounge web dev

Care sunt secretele dezvoltării web

Care sunt secretele dezvoltării web

Dacă aveți deja o afacere sau sunteți la început de drum și vă gândiți cum să pătrundeți în online, este recomandat să consultați un expert în web development. De asemenea, este indicat să verificați portofoliul companiei de dezvoltare web cu care doriți să colaborați. Deși există sute sau mii de așa-ziși programatori web, puțini sunt cei care livrează rezultate dorite, având în vedere constrângerile naturale aferente oricărui business (timp, buget, elemente specifice, etc.). De aceea este bine să vă focusați energia pe celelalte aspecte importante ale afacerii dvs. și să lăsați dezvoltarea web în seama profesioniștilor.

În acest sens, după lungi verificări, am ales să vă propunem un tânăr specialist în domeniul dezvoltării web, care deține o companie cu un portofoliu bogat de clienți importanți.

Alexandru Suciu (31 de ani), căci despre el este vorba, a absolvit Universitatea „Politehnica” București, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, domeniul „Calculatoare și tehnologia informației”, programul de studii/ specializarea „Ingineria informației (în limba Engleză)” în anul 2010.

“Din păcate, programa de studii din timpul facultății nu era foarte adaptată la realitățile de zi cu zi din domeniul IT. Astfel, primul contact cu tainele dezvoltării web l-am avut în anul 2011, în cadrul primului job, unde am avut parte de o echipă tehnică compusă din niște oameni minunați care m-au luat aproape de la 0 și m-au îndrumat pas cu pas. M-am specializat pe backend development (dezvoltare web), însă, în timp, o curiozitate pur inginerească m-a făcut să mă dezvolt profesional atât pe pe frontend development (web design), cât și pe mobile development (Android & iOS).”

Alexandru Suciu își amintește că primul loc de muncă l-a făcut să înțeleagă ce reprezintă până în cel mai mic detaliu dezvoltarea web și că primul client a fost din zona financiar bancară. “Primul meu loc de muncă a fost în cadrul unei dintre cele mai performante agenții de advertising din online din România. Era un mediu extrem de activ și de alert, clienții erau extrem de eterogeni, erau zile în care briefing-urile venea de astăzi și trebuiau să fie gata mâine, se muncea foarte mult, însa în acea etapă din viața mea eram ca un burete, gata să absorb orice bucățică de informație nouă. Nu vreți să știți ce emoții am avut când primul meu landing page (pentru o bancă) a ajuns live…”

În februarie 2017, Alexandru și-a înființat propria companie de web and mobile development, Top Training Development SRL (https://tttlabs.ro/), în cadrul căreia oferă următoarele servicii:

1. Consultanță (Analiză de business, cerințe funcționale/ non-funcționale, estimare de timp și cost, documentație tehnică)
2. Dezvoltare (Mangagement de proiect, servicii web, aplicații web, aplicații mobile pentru platformele Android și iOS, testare, refactorin)
3. Mentenanță, continuă sau la cerere
4. Search engine optimization și marketing

În prezent, echipa TTT Labs este formată din 3 angajați și mai mulți colaboratori, iar până la finalul anului compania plănuiște să se extindă cu încă 2 oameni. “Pentru a putea să oferim servicii premium clienților noștri, folosim cele mai noi tehnologii existente în piață: Python, Django, Ruby on Rails, Twitter Bootstrap, less, Angular, doar să numim câteva.”

“Se spune că în lumea business-ului, dintre “mai bine, mai repede, mai ieftin”, poți să îndeplinești cel mult 2 dintre cele 3 condiții la un anumit moment dat. Cred cu tărie că afirmația asta stă în picioare, și încercăm să ținem cont de toate constrângerile clienților noștri, însă nu am făcut niciodată rabat la calitatea codului scris. Ofertele de preț senzaționale ascund în spatele lor companii sau persoane fizice care prestează servicii de o calitate cel puțin îndoielnică”, adaugă tânărul specialist în dezvoltare web, Alexandru Suciu.