Dum. apr. 14th, 2024

Cu toate ca trimestru al treilea al anului 2022 a venit cu vesti proaste pentru investitorii din sectorul imobiliar, unde s-au inregistrat scaderi considerabile de preturi, inca mai exista zone care nu au fost afectate de aceste tendinte negative.

La nivelul Capitalei, unele zone foarte apreciate de cei care sunt in cautarea unei locuinte au suferit scaderi importante de preturi, zone precum Aviatiei sau 13 Septembrie. Astfel ca cei care se afla in cautarea unor apartamente cu 3 camere in Bucuresti s-ar putea orienta catre aceste cartiere bucurestene.

Cine cauta apartamente cu 3 camere si de ce?

Piata imobiliara din Capitala este foarte vasta si cuprinde locuinte din toate categoriile, de la garsoniere si studiouri, pana la apartamente cu 3 sau 4 camere, apartamente de tip penthouse si case. In acest fel, orice nevoie ar avea cumparatorii sa isi poata gasi locuinta de care au nevoie.

In ceea ce priveste apartamentele cu 3 camere, acestea sunt preferate de familiile cu copii, care au nevoie de mai mult spatiu si chiar intimitate pentru fiecare membru, dar proximitatea fata de puncte importante din oras, cum ar fi unitatile scolare sau centrele comerciale, este esentiala.

Care sunt cele mai ieftine apartamente cu 3 camere din Bucuresti?

Este bine cunoscut faptul ca pretul imobilelor este influentat in mare masura si de localizarea acestora. Astfel ca in timp ce unele cartiere ofera o paleta de preturi avantajoasa pentru un numar mare de cumparatori, in cartierele din zonele centrale se mentine un nivel al preturilor specific locuintelor de lux.

Cu toate acestea, apartamentele din blocurile vechi se dovedesc a fi cea mai buna investitie in aceasta perioada, deoarece pretul acestora este unul mult mai accesibil decat locuintele noi. Astfel ca cei care sunt in cautarea unei noi locuinte pentru familia lor, in Bucuresti, pot lua in calcul achizitia unui apartament dintr-un bloc vechi.

De ce este mai mic pretul apartamentelor vechi?

Principalul avantaj al apartamentelor vechi este locatia acestora, de obicei fiind localizate in zone de interes pentru locatari. Totusi, majoritatea celor care cumpara un apartament vechi au nevoie sa mai investeasca o anumita suma de bani pentru a-l renova si moderniza. In plus, calitatea materialelor si structura blocurilor sunt slabe, aspect de care trebuie sa se tina cont atunci cand se cumpara o astfel de locuinta.

Prin urmare, cumparatorii trebuie sa puna in balanta avantajele si dezavantajele unui apartament vechi, desi pretul acestuia poate parea foarte bun.