lun. oct. 7th, 2024

Alegerea unui set de percuție se poate dovedi destul de complicată, mai ales pentru persoanele care sunt începătoare și vor să învețe sau să își dezvolte această pasiune. Brandurile producătoare sunt multe pe piață, iar tobele de mai multe feluri. Este foarte important să te documentezi cât mai bine care sunt cele mai bune caracteristici pe care le pot avea acestea, în funcție de nivelul tău de experiență. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu sfaturi practice și informații despre greșelile pe care trebuie să le eviți. 

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face dacă ești începător!

  1. Nu te orientezi către un tip de tobe

În acest moment există două tipuri de tobe: electrice și acustice. Cele din urmă sunt perfecte pentru persoanele care cântă într-o trupă și au în compoziția sa următoarele: 

  • toba bas, adică tamburul principal la care se cântă cu ajutorul pedalei de picior;
  • Snare, cu ea vei ține ritmul de bază;
  • floor tom și tom tom-uri, asigură pasaje de treceri și pauze cât mai melodioase;
  • set de cincinele

Acest tip de percuție este folosit, în general, atât de persoanele începătoare, cât și de cei experimentați, datorită faptului că oferă sunete variate și permit ca tonurile să fie ținute la intensitatea pe care toboșarul și-o dorește. Nu în ultimul rând, au avantajul de a nu necesita un amplificator atunci când sunt utilizate și pot fi folosite în cadrul tuturor evenimentelor, fără să îți faci griji de calitatea sunetului. 

Tobele electrice sau digitale sunt perfecte pentru persoanele care vor să înregistreze într-un studio sau acasă, datorită faptului că se pot conecta la căști. De asemenea, au o mulțime de alte avantaje, precum: melodii pentru acompaniament sau metronom, ceea ce le face perfecte pentru cei care vor să studieze. 

  1. Nu iei în calcul materialul din care sunt confecționate

Acest aspect este extrem de important, pentru că el poate influența modul în care sunetul este redat. Majoritatea instrumentelor de percuție sunt realizate din lemn, iar tipul acestuia trebuie luat în considerare. De exemplu, mesteacănul se potrivește tobelor care sunt folosite pentru înregistrări, arțarul oferă sunete calde, iar mahonul tonalități joase. De aceea, pe site-ul Mcmusic.ro vei găsi o ofertă variată de tobe din diferite materiale, care să îți satisfacă nevoile. Nu uita că înainte de a alege materialul, trebuie să iei în calcul scopul pe care instrumentul îl va avea. 

  1. Nu iei în considerare nivelul tău de experiență

Dacă ești la început de drum și încă te acomodezi cu instrumentul este indicat să apelezi la un set complet, pentru a te asigura că nu îți lipsește nici un accesoriu. Desigur, odată cu experiența vei învăța care sunt cele mai bune tobe, ce detalii din compoziția lor să alegi pentru a obține un anumit sunet și care te vor ajuta să îți îndeplinești scopul. Astfel, începătorii trebuie să experimenteze cât mai mult.

Așadar, dacă vrei un set de tobe de calitate, ia în calcul sfaturile de mai sus și evită să faci greșeli de începător!

Sursa foto: Pixabay.com/ro