Care sunt beneficiile cititului

Care sunt beneficiile cititului

Cărțile ne ajută să adormim, să reducem stresul prin râsete sau lacrimi, să evadăm și să vedem lumea dintr-o alta perspectivă. De fiecare dată când ești plictisit, încearcă să alegi o carte editura Hoffman, în locul telefonului.

Cititul de cărți Editura Hoffman oferă o serie de beneficii de care poate nu ești conștient. Cu cât citești mai multe cărți, cu atât te vei simți mai bine și mai relaxat.

Importanța cititului de cărți

Cititul este important deoarece ne ajută să gândim, ne oferă acces la cunoștințe vaste, păstrându-ne mintea activă. Cititul ne ajută să învățăm și să înțelegem, și nu poate fi subestimat, mai ales că ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul și abilitățile de gândire. Deși cititul ar putea părea o simplă distracție, acesta poate fi de ajutor corpului și minții noastre. Timp de foarte mulți ani, cititul a fost singura formă de divertisment personal și, probabil, tocmai din acest motiv a fost și a rămas în centrul atenției. Lectura a supraviețuit anilor și, din fericire, și beneficiile acesteia.

Cititul te face mai inteligent

Cititul unei cărți bune deschide o lume întreagă de cunoaștere, începând chiar de la o vârstă fragedă. Expunerea la vocabular prin citire (în special citirea cărților pentru copii) nu numai că duce la un scor mai mare la testele de citire, ci și la scoruri mai mari la testele generale de inteligență pentru copii. În plus, cititul timpuriu poate duce la o inteligență crescută mai târziu în viață.

Cititul poate spori puterea creierului

Nu numai ca cititul te face mai inteligent, dar îți poate crește, de asemenea, puterea creierului. La fel cum mișcarea îți îmbunătățește funcțiile cardiovasculare, cititul îmbunătățește regulat funcția de memorie, oferindu-i creierului un antrenament bun. Odată cu vârsta apare o scădere a memoriei și a funcției creierului, dar lectura regulată poate ajuta la încetinirea procesului, menținând mintea mai activă.

Întoarcerea paginilor te poate ajuta să înțelegi ce citești

Când vine vorba de a-ți aminti ceea ce ai citit, este mai bine să alegi manuale editura Hoffman decât să citești pagini electronice. Simțirea paginilor de hârtie oferă creierului un context, ceea ce poate duce la o mai bună înțelegere a subiectului despre care citești. Așadar, pentru a obține avantajele unei lecturi bune, optează pentru o carte fizică, în loc să citești pe internet ceea ce te interesează.

Cititul te poate ajuta să te relaxezi

Există un motiv pentru care mulți oameni aleg să citească o carte bună după o zi lungă și stresantă. Cercetările sugerează că cititul poate funcționa ca un puternic remediu împotriva stresului. Nu contează neapărat ce carte alegi să citești. Dacă te lași cuprins de o carte, poți scăpa de grijile și stresul zilnic, petrecând timp explorând imaginația autorului. În plus, dacă citești câteva pagini dintr-o carte înainte de somn, te ajută să te odihnești mai bine. Crearea unui ritual de somn, cum ar fi cititul înainte de culcare, trimite corpului tău semnale că este timpul pentru odihnă. Citind o carte fizică te ajută să te relaxezi mai mult decât dacă stai cu ochii într-un ecran înainte de culcare. Ecranele tabletelor și cărților electronice te pot menține treaz mai mult timp, și îți pot afecta somnul.

Sursa imagine: https://pixabay.com/photos/reading-relaxation-glasses-sight-3088491/

Articolul Care sunt beneficiile cititului apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.