Atunci cand vine vorba de a gati o carne frageda si suculenta, gratarul este unul dintre cele mai populare si eficiente moduri de gatit. Din punct de vedere al gustului si texturii, carnea la gratar este cea mai populara si apreciata metoda de preparare a carnii. Acest lucru se datoreaza mai multor factori, inclusiv aromei, texturii, distribuirii caldurii, dar si simplitatii manierei de preparare.
Carnea la gratar are o aroma specifica, placuta si intensa, datorita caldurii si fumului care se formeaza in timpul procesului de gatire. Asadar, elementul de baza care-i ofera acea textura frageda si aroma inconfundabila este gratarul utilizat in gatirea carnii. Catalogul PE FOC contine o gama special destinata tipurilor de gratare perfecte pentru experiente culinare in aer liber la superlativ. Pentru a lua cea mai buna decizie privind produsul achizitionat, iata care sunt cele mai importante caracteristici pentru un gratar perfect:
- Marimea si forma – Gratarele mari si dreptunghiulare sunt mai potrivite pentru gatitul mai multor bucati de carne, pe cand cele mici si rotunde sunt ideale pentru gatitul unui singur aliment. Este important ca gratarul sa aiba o forma cu adancitura bine delimitata pentru a evita scurgerea sucurilor rezultate in urma gatitului. Daca esti in cautarea unui grill de dimensiuni generoasa si functii de gatire avansate, un gratar Weber este solutia perfecta! Oferta de grill-uri WEBER de la PE FOC contine unitati de gatit electrice, pe carbuni sau pe gaz, ideale in procesul de preparate a alimentelor de origine animala, vegetala sau altor bunatati, ca un veritabil chef fie acasa, fie la camping sau chiar in domeniul horeca!
Gratar electric WEBER, utilizat pe balconul unui apartament.
Astfel, poti alege dintre modelele din fonta sau otel, cu aragaz sau afumatoare, cu rotisor, picioare sau cu capac, pe diverse dimensiuni. In plus, ai la dispozitie si o gama bogata de ustensile si accesorii destinate gatitului in aer liber.
- Materialul – Gratarele din fonta si otel inoxidabil sunt cele mai comune, dar pot fi si cele mai bune pentru a se obtine o crusta perfecta si pentru a se mentine temperatura constanta pe durata gatirii alimentelor. Gratarele din aluminiu sau teflon nu sunt atat potrivite pentru ca nu mentin suficient de bine temperatura. Daca iti doresti un gratar pe gaz din otel emailat sau inox, ofertele PE FOC includ variante cu capac, ce pot fi utilizate in interiorul sau exteriorul casei, dar si pe balconul unui apartament la bloc, la camping sau picnic. Poti opta pentru un gratar pe gaz cu arzator, de dimensiuni mici sau mari, incorporabil sau cu picioare, la pret accesibil sau din gama premium. Orice tip de gratar pe gaz poate fi accesorizat in mod inteligent cu plita sau plansa din fonta, rotisor, ochi de aragaz, piatra de gatit sau alte dotari avansate.
Gratar pe gaz, de dimensiuni mari, accesorizat cu ochi de aragaz si amplasat in curtea unei case.
- Distanta intre gratar si carbuni – Este important sa existe o distanta optima intre gratar si carbuni pentru a obtine temperaturi adecvate de gatire si pentru a evita arderea excesiva a carnii. In general, distanta ar trebui sa fie de aproximativ 10-15 cm. In cazul in care preferi sa utilizezi un gratar carbuni pentru prepararea unei carni fragede si suculente la tine acasa, oferta PE FOC contine produsele perfecte! Alege dintre multimea de modele precum gratare din fier forjat, din tabla groasa sau metalice, modele din fonta, inox sau cu ceramica la interior, grill-uri cu capac, rotunde sau dreptunghiulare si cu inaltimi reglabile. Tipurile de gratare pe carbuni sunt potrivite pentru experiente culinare la exterior: in curte, terasa sau foisor, dar si pentru gatitul la interior: pe balcon sau pe o terasa inchisa.
Gratar pe carbuni de dimensiuni mari, cu capac rotund, amplasat in gradina unei locuinte.
- Curatarea – Gratarele trebuie curatate in profunzime inainte de fiecare utilizare pentru a preveni lipirea carnii sau arderea murdariei. Curatarea imediat dupa utilizare este cea mai buna metoda de mentenanta a produsului tau si poate fi realizata cu ajutorul unei spatule sau cu ajutorul unui perii de grill.
- Temperatura – Temperatura optima de gatire depinde de tipul de carne, dar si de grosimea bucatii de carne. Este important sa se ajunga la temperatura potrivita pentru a obtine o crusta crocanta si sa se evite supra-coacerea. In general, temperatura optima de gatire este de aproximativ 200-250 de grade Celsius, insa acest factor este strans legat de tipul gratarului utilizat in prepararea carnii.
In concluzie, un gratar perfect ar trebui sa aiba dimensiunile adecvate, sa fie realizat dintr-un material rezistent, sa aiba o distanta optima intre grila de gatit si combustibilul utilizat, sa fie usor de curatat si sa permita reglarea temperaturii pentru a obtine carnuri fragede si suculente. Daca esti in cautarea gratarului ideal pentru curtea sau balconul casei tale, PE FOC iti pune la dispozitie o gama variata de modele cu transport asigurat direct la usa casei tale!