ATENȚIE, MĂMICI! Iată cum trebuie să îi pregătiți pe cei mici pentru școală

ATENȚIE, MĂMICI! Iată cum trebuie să îi pregătiți pe cei mici pentru școală

Începutul școlii se apropie cu pași repezi după o vacanță de care copilul tău sigur a profitat la maximum. Mai sunt doar câteva zile până când micuții se vor întoarce înapoi pe băncile unde vor învăța cum să scrie, să socotească, să citească și să fie creativi.

Pentru a face asta, atât copiii care vor merge la grădiniță, cât și cei mai mari, care vor merge la învățământul primar, au nevoie de ajutorul părinților, care să le ofere toate cele necesare. Citește acest articol dacă ești una dintre mămicile care își vor pregăti copilul pentru școală ca să poți face acest lucru cât mai eficient.

Indiferent de vârsta copiilor, perioada în care se duc la școală este, poate, cea mai importantă din viața lor, așa că nu trebuie să ducă lipsă de nimic.

Ce le trebuie celor mici pentru școală:

  • Haine și încălțăminte nouă

Cu siguranță știi că începutul unui an școlar, înseamnă și ocazia unei noi garderobe. Așa că alege împreună cu copilul tău din miile de modele de sandale pentru fete, adidasi pentru băieți, tricouri, pantaloni, fustițe și rochițe noi. Nu uita, bineînțeles, și de alte articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte, precum și de lenjeria intimă, șosete și dresuri (în cazul fetițelor). Amintește-ți că la școală sunt și ore de educație fizică, așa că nu uita să îi cumperi și un echipament pentru sport.

  • Rechizitele – o necesitate

Primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la școală sunt rechizitele. Un copil care merge să învețe, în orice clasă ar fi, are nevoie de caiete dictando și de matematică, stilouri sau pixuri, creioane, penar, ghiozdan, coli de desen sau bloc de desen, acuarele, plastilină, lipici, carioci colorate, pic, rezerve de cerneală, socotitoare (abac), și alte rechizite necesare. Nu te grăbi, însă, cu achiziționarea manualelor, deoarece fiecare școală alege cărțile după care vor învăța copiii. Așa cum știi, există cazuri în care chiar administrația școlii pune la dispoziție manuale folosite în anii anteriori, tocmai pentru a te putea scuti de o cheltuială în plus.

Totuși, există șanse ca acest lucru să nu se întâmple sau să nu existe suficiente exemplare, așa că va trebui să le procuri tu. Important este să aștepți indicațiile profesorilor, deoarece ei îți vor spune exact ce manuale sunt necesare sau dacă va trebui să le cumperi.

  • O surpriză pentru colegi și profesoare

Pe lângă cele necesare de până acum, mai poți pregăti mici surprize pentru colegii și profesoarele copilului tău. Dacă ai timp, poți pregăti o gustare pentru ceilalți copii, cum ar fi sărățele, fursecuri sau gogoși mici, pe care copilul tău să le împartă cu colegii și, astfel, să facă un prim pas spre a-i cunoaște, a se obișnui și a se împrieteni cu ei. Pentru doamnele profesoare poți pregăti câte o floare, care va fi dăruită tot de băiețelul sau fetița ta, fiind un simbol de respect și de mulțumire pentru ceea ce încearcă să îi învețe pe copii.

Acum că ai o mică listă a lucrurilor de care are nevoie copilul tău pentru începerea școlii, asigură-te că ai bifat totul și că sunt pe placul micuțului sau micuței. Nu uita nici de micile surprize cu care poți să impresionezi.

Sursă foto: shutterstock.com

Articolul ATENȚIE, MĂMICI! Iată cum trebuie să îi pregătiți pe cei mici pentru școală apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.