The Business Lounge medic

Are medicul tău dreptul să profeseze în România?

Are medicul tău dreptul să profeseze în România?

După cazul așa-zisului chirurg de origine italiană care a operat în mai multe clinici din București fără a avea drept de a profesa, ar fi indicat să cunoașteți statutul profesional al unui doctor înainte de a-i trece pragul.

Statutul profesional al unui medic poate să fie consultat în cadrul registrului pus la dispoziție de Colegiul Medicilor din România.

Informații despre specialitatea, statutul, numele, precum și despre județul de apartenență sunt prezente în cadrul registrului.

Registrul poate fi accesat AICI.

Următorul mesaj de întâmpinare este prezent pe site-ul Colegiului Medicilor:

“În vederea utilizării acestui website, vă rugăm să tineţi cont de următoarele aspecte:

· Datele disponibile pe această pagină au caracter informativ şi sunt actualizate periodic.

· Datele publicate pe această pagină nu reprezintă starea de fapt a situaţiei membrilor, aceasta putându-se confirma numai de către colegiul teritorial al cărui membru este medicul.

· Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse şi actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

· Responsabilitatea asupra conţinutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.

· Dreptul de a modifica şi transmite datele în vederea afişării de către Colegiul Medicilor din România aparţine colegiilor teritoriale ale medicilor.

· În cazul în care datele nu corespund realităţii/ situaţiei actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menţinerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este.”

Pe site-ul Colegiului Medicilor se poate căuta un medic după codul de identificară profesională, nume și prenume.

Statuturile posibile sunt următoarele:

“Activ – status acordat medicului membru al C.M.R. care îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Inactiv – status acordat medicului membru al C.M.R. care nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Fost membru– medicul care a deţinut în trecut calitatea de membru al C.M.R.;

Neconfirmat– datele medicul trebuie validate direct de către Colegiul Teritorial al cărui membru este.”