sâm. apr. 13th, 2024
Apartamente de închiriat în Tg MureșApartamente de închiriat în Tg Mureș

Oferta de apartamente de inchiriat Tg Mures este mare. Există apartamente de închiriat în mai multe zone, fie că sunt zone populate și aglomerate, fie că sunt cartiere liniștite. Alegere o faci în funcție de bugetul pe care îl ai.

Poți opta pentru chirii care sunt mai accesibile sau pentru altele mai scumpe. Prețurile diferă de la apartament la apartament. Acestea depind de dimensiunea lui, de locație, dacă sunt sau nu mobilate etc. Poți să-ți alegi și cât de aproape să fie de facultate, dacă ești student sau viitor student în Târgul Mureș.

Apartamente de inchiriat Tg Mures, mult mai accesibile decât în alte zone ale țării

Chiriile din Târgu Mureș sunt mult mai accesibile, decât dacă vorbim despre cele din București sau Cluj care sunt de două ori mai scumpe, poate chiar și mai mult. Este o alegere bună pentru un student care vrea să studieze în afara orașului său natal și să își permită să plătească chiria.

Bineînțeles, că asta nu se aplică doar studenților, ci și altor oameni. Dacă îți cauți de muncă într-un anumit oraș din România, care să nu fie prea departe de casă și cu o piață mobiliară accesibilă la momentul actual este Târgu Mureș.

Unele dintre cele mai căutate zone din oraș sunt: centrul orașului, cartierul Tudor, cartierul Gării, cartierul Mureșeni și zona Viișoara. Dacă nu vrei să stai în zone aglomerate, unde de obicei stau studenții pentru a fi mai aproape de facultate, poți alege alte zone mai retrase și liniștite.

Tipurile de apartamente de inchiriat Tg Mures sunt diverse. Sunt apartamente în blocuri rezidențiale sau vechi, cu câte o cameră, două, trei, chiar patru camere. Unele apartamente pot fi mobilate sau nu. Iar acestea vor fi influențate la preț și pentru acest aspect.

Dacă vrei să închiriezi un apartament în Târgu Mureș trebuie să semnezi un anumit contract de închiriere și să plătești un depozit pentru a asigura proprietarul că în cazul în care te răzgândești, el să fie plătit parțial pentru a nu pierde bani.

Dezavantajele și avantajele chiriilor din Târgu Mureș

Dezavantaje

  • Nu permite amprenta proprie – proprietarul poate să nu fie de acord cu decorarea pereților sau orice personalizare pe care te gândești să o faci. Iar dacă vrei să personalizezi ceva în apartament, trebui să întrebi proprietarul dacă este de acord sau nu.
  • Zero beneficiu pe o durată lungă de timp – din păcate, nu există nicio investiție pe o durată lungă de timp pentru închirierea apartamentelor dacă încerci să vinzi un apartament. Chiar dacă acestea sunt mai ieftine decât o ipotecă.
  • Riscul de a fi dat afară – dacă nu respecți termeni și cerințele care se cer în contract poți fi dat afară din chirie.
  • Restricții în legătură cu animalele de companie – unii proprietari nu acceptă animalele în apartamentele lor, ceea ce face căutarea ta mai anevoioasă.

Avantaje

  • Ai o flexibilitate mai mare – în cazul în care bugetul tău se restrânge sau nevoile tale nu mai sunt aceleași este mult mai ușor să schimbi chiria, decât dacă ai fi proprietarul unui apartament pe care trebuie să-l vinzi și după să te muți.
  • Taxe inexistente – este mult mai ieftin dacă închiriezi un imobil, decât dacă îl cumperi. În momentul cumpărării unui apartament trebuie să plătești anumite taxe, în schimb, dacă ești chiriaș nu este nevoie.
  • Multitudinea de chirii – orașul oferă o multitudine de chirii îninteriorul, cât și în exteriorul lui la prețuri accesibile oricărui buget.
  • Nu trebuie să repari ceva dacă s-a stricat – nu ești responsabil pentru ceva ce s-a stricat în apartament. Responsabilul pentru acest lucru este proprietarul apartamentului.

Târgu Mureș oferă o mulțime de apartamente de inchiriat Tg Mures, în toate zonele lui, la prețuri accesibile și este un oraș culturalizat, care devine din ce în ce mai cunoscut în rândul studenților.