Alexandru Suciu: geeky nerd, programator, antreprenor, nerdy geek

Alexandru Suciu: geeky nerd, programator, antreprenor, nerdy geek

Alexandru Suciu (general manager TTT Labs) s-a născut pe 27.07.1987 în Călărasi și a copilărit în Constanța. Pasiunea pentru programare a descoperit-o în cadrului orelor de informatică, el urmând cursurile liceului teoretic “Ovidius”.

Orice început merită povestit, așa că l-am rugat pe Alexandru să ne spună cum a pornit totul pentru el: “În clasa a 9a, aveam la informatică o profesoară foarte tânără și foarte, foarte frumoasă; mi-aduc și acum aminte ce bătaie era pe băieți să stăm in primele banci la orele de informatică. Nu pot să uit niciodată primul 10 și sentimentul aferent de mândrie personală! Odată pasiunea aprinsă, în clasa a 10-a, ne-am trezit cu altă profesoară la ore, și anume șefa de catedră de informatică, Mihaela Vișinoiu, cu care am terminat clasa a 12-a și căreia îi datorez astăzi toate cunoștintele mele de algoritmică”.

După liceu, Alexandru a a absolvit Universitatea „Politehnica” București, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, domeniul „Calculatoare și tehnologia informației”, programul de studii/ specializarea „Ingineria informației (în limba Engleză)”. Nu a fost totul numai lapte și miere, după cum însuși povestește: “În cadrul facultătii, am făcut foarte multă fizică (inclusiv fizică cuantică), materie care nu prea mi-a plăcut niciodată, iar toate cursurile de programare le-am făcut numai în limbajul Java. Programa de studiu nu era foarte adaptată la realitățile din domeniul, drept pentru care nu am învătat despre tool-uri importante de dezvoltare de software (versionare de cod, de ex.), iar prima interacțiune cu Linux-ul a fost abia spre sfârșitul anului III. Cu toate astea, cred că cel mai mare câștig a fost dezvoltarea unei curiozități inginerești care mă urmărește și astăzi, care mă face să îmi pun întrebări și să caut cele mai eficiente soluții.”. Lucrarea sa de licență a avut ca temă “Plagiarism detection using a corpus of documents and different web resources” și a fost coodonată de unul dintre cei mai promițători profesori universitari din noul val, Traian Rebedea.

Anii de studiu s-au împletit armonios pentru Alexandru cu activitatea de voluntariat. Inițial membru al asociației studențești „Voluntari pentru Idei și Proiecte”, si, ulterior membru al „Business Club” (o comunitate ce reunește tineri care împărtășesc pasiunea pentru antreprenoriat), Alex și-a descoperit și alimentat pasiunea pentru antreprenoriat. Prima experiență de gen are loc prin realizarea unui prototip propriu pentru incubatorul de business “Start-up Chile”, numit „QuickResponsive”, o soluție digitală completă împotriva pirateriei în industria de modă, bazată pe generare și encripție de coduri QR.

Alexandru a acumulat o experiență de 5 ani în dezvoltare software și management de proiecte IT; el a lucrat ca full-stack web developer pentru mari jucători din piața locală de software (Bitdefender, Softvision, Cegeka, Pentalog), atât pe partea de server (servicii web, aplicații web, aplicații mobile), cât și pe partea de client (web design, user experience).

În anul 2017, se dedică exclusiv antreprenoriatului și înființează TTT Labs, o companie dezvoltatoare de aplicații web și mobile. Echipa este formată din oameni cu experiență de peste 5 ani în domeniu și cu o pasiune pentru tot ce ține de noile tehnologii și oferă servicii de design și dezvoltare de aplicații, atât pe partea de backend, cât și frontend. Cel mai important, însă, este că oferă consultanța în domeniul aplicațiilor web și mobile de care orice client are nevoie pentru a avea succes. Misiunea TTT Labs este de a ajuta clienții să își poziționeze business-ul mereu cu un pas în fața competiției prin intermediul aplicațiilor lor. Serviciile TTT Labs sunt centrate pe nevoile partenerilor și sunt menite să ajute orice afacere să fie mai aproape ca niciodată de clienți și de nevoile lor.