Alege aparatele fitness în funcție de rezultatele pe care le urmărești! Iată cum!

Alege aparatele fitness în funcție de rezultatele pe care le urmărești! Iată cum!

Lipsa timpului este un obstacol pe care trebuie să îl depășească majoritatea persoanelor care locuiesc în mediul urban, motiv pentru care obiectivele sportive sau cele ce “țintesc” sănătatea și aspectul corpului sunt adesea lăsate în urmă. Soluția eficientă, în cazul în care vrei să îți modifici silueta cu ajutorul sportului, este să instalezi unul sau mai multe aparate fitness în confortul propriei locuințe, astfel încât să poți profita la maximum de disponibilitatea acestora.

În cazul în care vrei să îți organizezi un spațiu în care să îți “lucrezi” corpul în orice zi și la orice oră (inclusiv dis de dimineață, în toiul nopții, în weekend sau cu ocazia sărbătorilor legale), în rândurile următoare vei descoperi câteva aparate de fitness recomandate de specialiștii de la Sport-Mag.ro pe care le poți instala acasă în funcție de obiectivele pe termen lung pe care ți le propui.

Creșterea masei musculare

Cu toți ne dorim un corp frumos, dezvoltat armonios, astfel încât exercițiile cu greutăți sunt alegerea a milioane de oameni din întreaga lume. Pentru a avea posibilitatea de a profita de cele mai eficiente antrenamente în acest sens, va trebui să te orientezi către categoria de aparate fitness SportMag destinate creșterii masei musculare. Iată câteva aparate care nu ar trebui să lipsească din dotarea home gym-ului tău:

– gantere și bară EZ: ganterele și halterele sunt foarte eficiente nu numai în antrenarea mușchilor de pe brațe (biceps, triceps), ci și în exercițiile pentru piept sau cele care solicită musculatura spatelui. Acestea pot fi folosite atât în antrenamente libere, cât și împreună cu o bancă dreaptă sau înclinată;

– bancă forță multifuncțională: o astfel de bancă îți va permite exerciții cu greutăți care vor izola grupele mari de mușchi, solicitându-le la maximum și ajutând la o dezvoltare mult mai rapidă a fiecăreia dintre acestea. Evident, va trebui să alegi discuri cu diverse valori de greutate pentru a putea exersa și pieptul (greutăți de 50-100 kg), dar și brațele (10-50 kg).

Crossfit

Un nou tip de activitate fitness care a prins amploare în țara noastră este crossfit-ul, iar acesta presupune antrenamente intense și combină diverse tehnici și metode folosite în mai multe sporturi. Multe dintre aceste exerciții folosesc eficient greutatea corpului, astfel încât vei reuși să te menții în formă sportivă prin intermediul unor antrenamente distractive și variate, având beneficii atât estetice, cât și de sănătate. Iată câteva dintre aparatele fitness ce pot fi folosite în acest sens:

– mânere pentru flotări: atunci când soliciți musculatura cu exerciții de putere, nu trebuie să forțezi încheieturile. Astfel, aparatele fitness simple, dar eficiente, îți pot proteja articulațiile și pot asigura o poziție corectă pentru a solicita musculatura cât mai bine;

– roata pentru abdomene: acest accesoriu îți permite să “lucrezi” fiecare fibră a musculaturii abdomenului tău pentru o dezvoltare musculară de excepție;

– multitrainer, bară de tracțiuni și bandă elastică: aceste produse sunt utilizate foarte des în crossfit, asigurând antrenamente diverse și solicitând mușchi pe care puține tipuri de mișcări îi pot solicita corespunzător;

– veste cu greutăți, kettlebells și mingi medicinale: acestea sunt greutățile pe care le vei folosi în exercițiile de tip crossfit. Genuflexiunile, flotările pe minge sau abdomenele cu mingea medicinală te vor solicita la maximum și îți vor oferi diversitate, ținând monotonia antrenamentelor la distanță.

Slăbire

În cazul în care obiectivul tău principal este să “dai jos” câteva kilograme cu ajutorul sportului, atunci ai nevoie de antrenamente frecvente și diverse, astfel încât gama de aparate fitness ce oferă exerciții de tip cardio este cea mai indicată în această situație. Iată cu ce ți-ai putea accesoriza propria “sală de fitness”:

– bandă de alergat: exista foarte multe modele de bandă pe piață, inclusiv pliabile, silențioase și de dimensiuni reduse, pe care le-ai putea folosi în living sau dormitor. Alergarea este printre cele mai bune activități fizice pentru slăbire, iar antrenamentele variate pe bandă te pot ajuta să slăbești, să îți îmbunătățești starea generală de sănătate și să îți tonifiezi musculatura întregului corp;

– bicicleta fitness: antrenamentele pe bicicleta staționară vor determina corpul să ardă caloriile în ritm accelerat, asigurând un proces foarte eficient de slăbire. În plus, îți vei îmbunătăți sistemul circulator și rezistența la efort prin intermediul exercițiilor cu impact redus asupra articulațiilor;

– bancă de abdomene: de cele mai multe ori, zona abdominală este cea mai vulnerabilă când vine vorba de acumularea țesutului adipos. Din acest motiv, aparatele fitness care se concentrează asupra acestei zone nu ar trebui să lipsească dintr-un spațiu de sport organizat acasă.

Articolul Alege aparatele fitness in functie de rezultatele pe care le urmaresti! Iata cum! apare prima dată pe: exclusivNEWS.ro.