Businss Lounge tamiflu

712.000.000 lei este suma pe care românii au dat-o în 2018 pe medicamente împotriva răcelii

712.000.000 lei este suma pe care românii au dat-o în 2018 pe medicamente împotriva răcelii

După ce săptămâna trecută a fost decretată epidemie de gripă de către Ministerul Sănătății, luna ianuarie a adus o creștere cu 20% la vânzările de medicamente împotriva răcelii și gripei față de luna ianuarie 2018.

Compania de market research Euromonitor a anunțat o creștere de 7% la vânzările de medicamente împotriva răcelii și gripei ce se eliberează fără rețetă medicală (față de aceeași perioadă a anului trecut) și o cifra totală de peste 700.000.000 lei în 2018.

Cristina Ungureanu (Forte Vita Farm): „A fost o creştere de 20% comparativ cu luna ianuarie a anului precedent pentru aceste medi­camente de gripă şi răceală, chiar şi com­parativ cu luna decembrie, care este o lună tradiţională pentru aceste vânzări. În urma anunţurilor televizate, când a fost anunţată epidemia de gripă, în momentul acela oamenii au invadat farmaciile, n-am mai putut să facem faţă”.

Ea a mai spus că recomandarea medicilor a fost Tamiflu (eliberat tot fără rețetă medicală), iar solicitările totale au depășit stocurile, ceea ce a dus la dispariția ulterioară a acestuia.