vin. iun. 21st, 2024
clinica de kinetoterapie

Kinetoterapia este cunoscuta si ca terapia prin miscare, motiv pentru care multi oameni considera aceasta disciplina mai mult un mod de a realiza exercitii fizice. Totusi, domeniul kineto este extins semnificativ de catre specialisti, mai ales intr-o clinica de kinetoterapie cu mai multe departamente disponibile.

Mai exact, functia de baza a kinetoterapiei, cea de recuperare medicala, este deseori imbunatatita in cadrul unei clinici – fie prin metode si exercitii moderne, fie prin colaborarea dintre mai multe departamente.

Continua sa citesti pentru a afla patru tipuri de dureri care pot fi ameliorate si chiar tratate cu succes intr-o astfel de clinica!

Durerile de spate

Acest tip de dureri este cel mai intalnit in ziua de astazi, in special datorita stilului de viata sedentar, cu foarte putina miscare si care implica de obicei un loc de munca la birou. Printre cele mai cunoscute afectiuni legate de durerile de spate se numara spondiloza, hernia de disc, fracturile vertebrale si cervicalgie.

Pentru acestea exista destul de multe tratamente – medicamentoase sau chiar interventii chirurgicale. Totusi, pentru un alt mod de a ameliora sau trata durerile provocate de ele, poti apela cu incredere la o clinica de kinetoterapie.

Durerile de glezna/picior

Persoanele care lucreaza in medii dificile si stresante (constructii sau industrii grele), sportivii de performanta si multe alte persoane au de-a face si cu dureri de glezna si de picior, pe langa uzualele dureri de spate. Aici poate fi vorba de o entorsa sau fractura a gleznei, de fracturi metatarsiene, ruptura de tendon ahilean, dar si de fasciita plantara, printre altele.

Specialistii dintr-o clinica de kinetoterapie te pot ajuta sa ameliorezi durerea cauzata de aceste afectiuni, dar mai ales sa-ti recuperezi mobilitatea de la nivelul gleznei si piciorului dupa vindecare. In anumite situatii, libertatea de miscare poate avea de suferit daca afectiunea nu este tratata corect – motiv pentru care un specialist kinetoterapeut trebuie consultat din timp.

Durerile articulatiei pumnului

In ziua de astazi, este vorba cu precadere despre sindromul de tunel carpian, care poate aparea si in urma utilizarii indelungate a unui mouse. Entorsele si luxatiile pumnului sunt alte afectiuni care pot fi tratate cu succes intr-o clinica de kinetoterapie.

Din nou, o astfel de clinica si serviciile sale sunt necesare pentru a-ti garante recuperare optima si mobilitate adecvata dupa terminarea tratamentului sau unui proces de recuperare.

Dupa ce ai suferit un accident la nivelul bratelor sau sistemului muscular, recuperarea in totalitate a mobilitatii si capacitatii de utilizare a membrelor/muschilor este poate chiar mai importanta decat recuperare si tratament in sine.

Durerile de sold

Odata cu inaintarea in varsta, durerile de sold devin din ce in ce mai comune. Cateva afectiuni pe care trebuie sa le ai in vedere sunt coxartroza si fracturile sau luxatiile de sold. Acestea iti pot afecta semnificativ stilul de viata si bunastarea zilnica.

Totodata, de cele mai multe ori, simplul tratament al acestor afectiuni nu este de ajuns pentru a-ti garanta bunastarea. Vei avea nevoie sa apelezi la o clinica de kinetoterapie pentru a-ti recupera mobilitatea si pentru a putea continua sa te misti in voie – implicit sa-ti continui viata intr-un mod independent.

Toate tipurile de dureri mentionate pot fi ameliorate si tratate cu usurinta in cadrul clinicii de kinetoterapie Atletico Kinetic. Totodata, aceasta pune la dispozitia pacientilor mai multe departamente specializate, pentru ca tu sa poti beneficia de un tratament corespunzator atunci cand kinetoterapia nu este potrivita sau nu este de ajuns in vederea recuperarii!