4 sfaturi pentru a folosi dormitorul că spaţiu pentru primit oaspeţi

Amenajarea dormitorului este importantă pentru fiecare om pentru că îi aduce armonie în suflet și în viață de zi cu zi.

Ce faci în momentul în care locuieșți într-o singură camera, care trebuie să servească tuturor nevoilor pe care le ai 24 de ore din 24? Cum poți transformă dormitorul dintr-o camera perfectă pentru somn într-una ideală pentru a primi musafirii care îți vor trece pragul casei?

În acest spațiu trebuie să existe confort, totul să te îmbie la relaxare, așa că este musai să iei în considerare ideile specialiștilor din domeniu, care te pot ajută pentru a remedia diverse neajunsuri legate de dimensiunea mult prea mică a dormitorului, de spațiul de depozitare, de armonia culorilor, de aranjarea optimă a mobilierului etc.

Un dormitor mic cu rol de living nu poate adăposti un pat mare, așa că vezi aici mai multe modele de canapele extensibile și optează pentru un astfel de produs perfect pentru somn, dar și pentru a-i îndemna pe oaspeți să se relaxeze.

Iată câteva sfaturi utile în încercarea de a transformă dormitorul într-un spațiu ideal pentru musafirii veniți în vizită:

  1. Echilibrul culorilor din camera este esențial când vrei să te odihneșți. Nu este indicat să utilizezi nuanțe foarte țări pentru a vărui sau pentru a decora. În același timp, fiind și camera de zi, dormitorul tău trebuie să arate fabulos, pentru a-i încânta vizual pe oaspeți. Cum poți îmbină aceste necesități? Sfatul cel mai bun este să utilizezi o culoare vie pe un singur perete, iar pe ceilalți una neutră. Obiectele de decor trebuie să țînă cont de această alegere;
  2. Lumina naturală poate să transforme orice spațiu mic într-unul mai mare, fiind un efect pe care trebuie să-l utilizezi la ține în camera. Dacă geamurile sunt mici și nu permit intrarea luminii naturale într-o cantitate suficientă, atunci montează câteva corpuri artificiale de iluminat și bucură-te de efectele pe care le aduc, de exemplu, veiozele sau lampadarul. Interiorul va deveni brusc mai confortabil și vei reuși să desfasori aici tot felul de activități interesante, alături de prieteni;
  3. În dormitor trebuie să ai o oglindă. Este importantă amplasarea unei oglinzi, deoarece acest obiect reușește cu brio să decoreze plăcut interiorul și să-l facă mult mai chic, dar și pentru că reflectă lumina naturală în timpul zilei sau pe cea artificială în timpul nopții. De asemenea, cu ajutorul ei poți să creezi iluzia de spațiu mai mare;
  4. Mobilă pentru dormitorul ce devine living trebuie să fie suficientă, fără să pară totuși că îngrămădești la întâmplare dulapuri, rafturi, noptiere, mese, scaune, fotolii. Evident că vei avea nevoie de un pat care să se transforme ziua în canapea, de o măsuță de sticlă și de două fotolii mici, pentru a avea unde să-i primești pe cei care vin în vizită, câteva rafturi potrivite, obiecte de decor, televizor etc.

În concluzie, cu ajutorul imaginației și a creativității, poți realiza ușor un dormitor relaxant, pe care să-l transformi la nevoie într-un living pentru a-i primi pe cei dragi. Nu uită că, în afară de sfaturile de mai sus, trebuie să menții o curățenie în cele mai mici detalii, fără să arunci hainele la întâmplare, cum poate că ai face-o dacă această încăpere ar avea rol doar de dormitor.

surse foto: shutterstock.com

Articolul 4 sfaturi pentru a folosi dormitorul că spaţiu pentru primit oaspeţi apare prima dată pe exclusivNEWS.ro.