3 tipuri de gratare pe care le poți amplasa în curte sau pe terasa

Grătarele pentru curte sau terasă sunt una dintre cele mai populare modalități de gătit în aer liber. Acestea sunt perfecte pentru a petrece timpul cu familia sau prietenii, în timp ce preparatele sfârâie pe suprafața încinsă.

Totuși, probabil ai văzut că există mai multe tipuri de grătare de exterior, ceea ce-ți poate face alegerea mai dificilă, dar suntem aici să te ajutăm! În articolul ce urmează vom discuta despre cele mai comune trei tipuri de gratare pentru curte sau terasă, astfel încât să faci o alegere informată .

1.  Gratarele cu cărbune

Gratarele cu cărbune sunt cele mai comune și populare tipuri de gratare, ideale pentru curte sau terasă. Acestea generează căldură prin arderea cărbunilor, ajutând astfel alimentele să se gătească în mod corespunzător. Poate cel mai mare avantaj al unui grătar cu cărbuni este aroma unică pe care o oferă alimentelor și care este adorată de foarte mulți dintre iubitorii de grătare!

În plus, grătarele pe cărbuni sunt accesibile și cu puțină îndemânare destul de ușor de utilizat. Chiar și așa, înainte să faci focul, alege niște cărbuni de calitate și folosește o tehnică de aprindere sigură.

2.  Gratarele cu gaz

Gratarele cu gaz sunt o altă opțiune populară pentru exteriorul casei tale, acestea funcționând prin utilizarea unui rezervor de gaz sau butelie pentru a genera căldură. Unul dintre marile plusuri ale unui grătar pe gaz este ca nu lasă reziduuri sau mizerie în urmă și temperatura poate fi reglată foarte ușor, unele modele dispunand de  butoane electrice și chiar de control inteligent cu ajutorul telefonului mobil.

Un alt avantaj este că poți utiliza un gratar gradina pe gaz oricând, indiferent de vremea de afară. De asemenea, curățarea lor este mai ușoară și mai rapidă decât a altor tipuri. Cu toate astea, anumite modele de grătare pe gaz s-ar putea să fie mai costisitoare, dar asta pentru că au foarte multe funcții încorporate.

3.  Gratarele electrice

Gratarele electrice sunt o opțiune ușoară și convenabilă pentru curte sau terasă, în special dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție. Acestea funcționează prin utilizarea unei surse de electricitate pentru a genera căldură și a găti alimentele. Gratarele electrice sunt ușor de transportat dintr-un loc în altul și la fel de ușor de utilizat. În plus, unele modele oferă funcții suplimentare, cum ar fi termometrele digitale.

Unele dintre avantajele de bază ale gratarelor electrice este că sunt ușor de curățat și de întreținut, pot fi utilizare atât la interior cât și la exterior și nu necesită combustibili precum cărbune sau gaz. Cu toate acestea, un gratar electric s-ar putea să nu ajungă la temperaturi atât de ridicate precum alte modele, iar suprafața de gătit este mai mică.

Este important să iei în considerare și alți factori înainte de a alege un grătar, cum ar fi dimensiunea și greutatea acestuia, dacă vine cu caracteristici suplimentare precum zone de gătit separate sau termometre digitale, și cum și unde îl vei folosi cel mai des. În plus, dacă vrei să gătești ca un profesionist, nu uita de ustensile grătar! Acestea nu doar că-ți vor face gătitul mai ușor dar și mai sigur.

Așa cum ai văzut, există mai multe opțiuni de grătar disponibile pentru curte sau terasă, iar alegerea unui tip de grătar potrivit depinde mult de preferințele personale și nevoile individuale. Grătarele cu cărbune oferă o experiență tradițională de grătar și o aromă unică mâncării, dar pot fi mai greu de aprins. Gratarele cu gaz sunt au un control facil al temperaturii, în timp ce grătarele electrice sunt o opțiune ideală dacă obișnuiești să gătești pentru puține persoane și nu dispui de foarte mult spațiu în curte sau pe terasă!

Recomandarea editorilor: